Alvaro Tapia – otroligt skicklig tecknare!

Alvaro Tapia – otroligt skicklig tecknare!

Ibland är man några år ”efter”… jag har just upptäckt Alvaro Tapia som är en helt fantastisk tecknare! 

alvaro-tapia-illustration-svenska-folksagor

Det är så roligt att upptäcka superduktiga illustratörer, vare sig de är verksamma nu eller för länge sen. Förra året köpte jag en sagobok på rea därför att jag fullständigt föll för illustrationerna. Boken ”Svenska folksagor” berättar gamla sagor om jättar och troll på modern svenska och det tycker jag är jättebra och viktigt inte minst ur kulturhistorisk synvinkel. Men det bästa är Alvaro Tapias fantastiskt fina och fantasifulla teckningar. Hans stil passar klockrent till sagovärlden. Särskilt gillar jag hans ”fornnordiska” symboler och att han ser ut att ha en ganska snabb penna men att bilderna ändå är så detaljerade och realistiska. Han är en otroligt skicklig tecknare! 

alvaro-tapia-svenska-folksagor-illustrator

Borde nog skaffa mig ”Jorges Bestiarium” som han illustrerat och annat från rollspelet Drakar och Demoner, fast jag aldrig har spelat ett rollspel. (Där ingår för övrigt fler otroliga illustratörer som jag ännu inte kollat upp).

Den som vill veta mer om Alvaro Tapia kan läsa här. ”Svenska folksagor” ges ut av Bonnier Fakta. 

alvaro_tapia_illustrationer_bok_svenska_folksagor

Och den som vill se fler av hans bilder kan söka på till exempel Trudvang (Drakar & demoner). Alla som har Harry Potter-böckerna hemma har också sett hans bilder, för han har gjort de svenska omslagen som allmänt verkar anses vara de bästa! (För övrigt är jag en av få som varken läst böckerna eller sett filmerna, men det ska ske när vår grabb blivit bara lite äldre.)

svenska-folksagor-alvaro-tapia

I år har också en bok kommit ut som heter ”Skräcken i Dunwich och andra berättelser”, där Alvaro och tre andra har tecknat serier utifrån bok-klassiker.

Nu undrar jag bara om han har en namne som också illustrerar eller om han har bytt stil helt de senaste åren, för när jag söker på hans namn får jag upp helt andra typer av bilder? Jag hoppas på många fler drakar, troll, sagor och mytologi för bilderna är suveräna!

 

This is great illustrations by the very very talented Alvaro Tapia! I love his fairytale style with nordic creatures and symbols. These are from a book with swedish folktales, called ”Svenska Folksagor”. 

Skriv en kommentar