Måla fåglar, painting birds, Vogel malen

Måla fåglar, painting birds, Vogel malen

Illustration – 100 Wege einen Vogel zu Malen, 100 sätt att måla en fågel

Vilken lycka! Jag är ingen fågeltecknare, men jag älskar teckningskonst. När vi var i Hamburg kunde jag därför inte motstå en tjock, fin bok med fåglar tecknade av över 170 olika illustratörer från olika länder. ”Illustration – 100 Wege einen Vogel zu malen” (Hundra sätt att måla en fågel).
Trodde jag, och var jätteglad för det generös bildmaterialet i alla upptänkliga stilar, från streckteckningar och barnbilder, till humor och naturalistiska bilder. Jag blir alltid så glad och inspirerad av att se vad andra tecknare gör, vare sig de jobbar i min stil eller på ett helt annat sätt.

100-wege-einen-vogel-2

I själva verket visade det sig, när jag kom hem och började använda min gamla skol-tyska, att det var en handledning i yrkeslivet som illustratör i Tyskland! Med kapitel om allt från olika teckningstekniker, till hur man marknadsför sig och överlever rent ekonomiskt. Boken är skriven av Felix Scheinberger, illustratör, professor och engagerad i ”Illustratoren Organisation”.

100-wege-einen-vogel-zu-malen-book-about-illustration-4

Så har du vänner i Tyskland som tycker om att teckna och drömmer om illustratörsyrket kan jag varmt rekommendera denna bok. Och även till dig som gillar fåglar, teckningar, eller både och.

Tänk om vi kunde få en lika vacker och påkostad bok på svenska!

how-to-paint-a-bird-german-book-by-felix-scheinberger-5

 

Here is a book a can recommend, no matter if you understand the german language, or not. ”Illustration – 100 Wege einen Vogel zu malen” (100 ways to paint a bird). I bought it on a vacation in Hamburg because of all the beautiful, fun, cute and clever bird illustrations. From over 170, very different, illustrators. From both Germany and many other countries.

fågelmålare-100-wege-einen-vogel-3

But the text is not about birds, it´s about how to survive and live as an illustrator and freelancer.

bird-drawing-fågelmålare-100-ways-to-paint-a-bird-by felix-scheinberger

Do as I did, buy it to enjoy and be inspired by other talented illustrators.

 

ISBN 978-3-87439-833-6
Verlag Hermann Schmidt Mainz

Skriv en kommentar