Övning

Mönster på ny-gammalt vis / Pattern making

Tack Staden Malmös Hemslöjdsförening för en jättebra och mycket inspirerande kväll igår på Form Design Center. Temat var Mönster på ny-gammalt vis och rörde sig ledigt mellan broderi, teckning, mönsterrapporter, tygtryck, tapeter och fritt skapande.

Efter en inspirerande bildvisning delades vi raskt in i grupper och fick arbeta praktiskt och snabbt på tre olika stationer. En handlade om hur man finner inspiration till mönster i alla vardagsföremål vi har omkring oss (till exempel med färgglada kulor eller knappar). En om att även tänka på mellanrummen i ett mönster eller broderi, kanske till och med lägga mer vikt vid tomrummet än vid det normala huvudmotivet. Och i den tredje fick vi lära oss att göra riktiga mönsterrapporter.

Mönsterövning

Nu är jag full av glad sprittande mönsterlust. Vill göra fina rapporter för tryck! Ska bara…

I väntan på mönster från mig vill jag tipsa om den oerhört inspirerande mönster-bloggen print & pattern. Och den lika härliga tygshoppen Spoonflower som säljer tygtryck av alla de slag. Där kan vem som helst lägga upp ett mönster till försäljning!

Yesterday the craft society in Malmö, Staden Malmös Hemslöjdsförening, had an inspiration evening at Form Design Center. The theme was patterns, embroidery, drawing and surface pattern print making in a nice mix. I am now super inspired! Hopefully there will be some prints available in my shop in the future…

Lämna en kommentar