Dalahäst på mitt sätt – Dala horse drawing

Dalahäst på mitt sätt – Dala horse drawing

dalahäst kudde inredning dalarna kurbits

New artprint in my Society6-shop!

After visiting the painted wooden horse center in Nusnäs Dalarna/Dalecarlia, Sweden, this summer I got inspired and wanted to draw my own version of a ”Dalahorse”. 

kort teckning dala häst

The most known horses are painted in red. But I am much more attracted to the older white horses in paler colors and more individual paintings. So this is my horse, a mix of inspiration. Drawing in color pencil.

dalahäst-antik-vintage-dalahorse-antique-retro-wood-painted-sweden-folkart-nusnas

nusnäs-dalecarlia-dalarna-dalahäst-tillverkning-grannas-och-a-olsson-hemslöjd

Here you find more info if you wish to visit the shop and manufacturer in Dalarna. Grannas A Olsson Hemslöjd and Nils Olssons Hemslöjd.

dalahorse-painting-in-nusnäs-sweden

 

I somras besökte vi Nusnäs i Dalarna så att vår grabb fick se hur dalahästar tillverkas och målas. Vi har ju rötter i dalarna på flera sätt, så det kändes roligt att visa (okej jag ville också se).

Själv är jag mest fascinerad av de äldsta dalahästarna, ursprunget till dagens mer likriktade röda. De äldre har ett mer personligt uttryck med en lång rad olika motiv och färger. Jag tycker också om trähästar som liknar riktiga hästar lite mer än den klassiska förenklade mallen. Men all heder till de som sitter hela dagarna året runt och målar mönster på hästarna, vilken bragd!

memories of a wooden horse art print drawing dalahäst

Så nu har jag gjort ett eget försök att rita ”min” dalahäst. Det var inte helt lätt och kan nog utvecklas vidare. Men jag är ändå nöjd. Min dalahäst finns att köpa på Society6! Teckningen är gjord med färgpennor och jag tänker mig att motivet och stilen kan passa extra bra i ett barnrum.

Skriv en kommentar