Först något om min teknik och stil som tecknare:

Blyerts


Jag har alltid älskat att teckna i blyerts! Gärna porträtt av djur och människor. Blyertspennan passar mig bra eftersom jag gärna arbetar noga med detaljer, toningar, skuggor och ljus.

Färgpennor och akvarell


Färgpennor har en matt strävhet som jag gillar, och de är lika lätta att kontrollera som blyerts. Ofta kombinera jag pennor med större ytor i akvarell. Ibland gör jag bara en liten detalj i färg, andra gånger blir det tjocka färgpålägg till päls och liknande, då kanske jag även använder gouache.

Photoshop


Ofta scannar jag blyertsteckningar och färglägger dem i Photoshop. Jag tycker om hur smidigt det är att ändra färger och prova ljus- och skuggeffekter. Ibland kombinerar jag också teckningarna med texturer och collage. Även rent handtecknade bilder scannar jag vanligtvis och gör en sista retusch i Photoshop innan leverans.

Tuschpennor

Ink drawings by illustrator Lena Svalfors Hedin
Jag tecknar också med tuschpennor, de ger en större skärpa än blyerts. Tuschteckningar passar därför särskilt bra till (små) bilder som ska vara tydligt detaljerade. Det är även en kul utmaning att göra toningar, skuggor och volym med hjälp av prickar eller små streck. Precis som med blyerts färglägger jag kanske teckningen sen med akvarell eller i Photoshop.

Illustrator


Vissa uppdrag jag får passar bäst att göra i Illustrator. Det gäller särskilt symboler och liknande som ska tryckas i olika storlekar. Eller bilder som enbart ska användas på webben. Vektorbilder är bra till både klatchigare och stramare illustrationer, med starka färger och distinkta penseldrag.

 

Bilderna i portfolion är uppdelade i: