Bazar Masarin om barnböcker och nostalgi

En text om barnböcker som jag tidigare skrivit här i bloggen är nu publicerad i senaste numret av den digitala tidskriften Bazar Masarin. Glad och stolt är jag för det, såklart!

Mitt kåseri ”Proggiga barnböcker, om Verkligheten på 70-talet”, skrev jag ursprungligen redan 2013, inspirerad efter att ha läst boken ”Proggiga barnböcker – därför blev vi som vi blev”, av Kalle Lind. Det känns väldigt roligt att texten nu får vara med i en tidskrift om barnböcker, eftersom bilder för barn är något som verkligen intresserar mig.

Just detta nummer av Bazar Masarin handlar om ”nostalgi”, och min text om barnkultur, vänsterprogg, böcker och TV i början av 70-talet. Det är ett tjockt nummer, nästan 300 sidor och där finns massor av läs- och sevärt av många olika skribenter och tecknare! (För övrigt handlar mitt kåseri om att jag inte läste särskilt många proggiga barnböcker och inte uppskattade dem särskilt, trots att jag växte upp på 70-talet.)

Omslag till tidskriften Bazar Masarin

Tack till Susanne Sandström, redaktör och ansvarig utgivare för Bazar Masarin för att jag fick vara med. :-)

Jag vill gärna skriva mer om alla barnböcker jag samlat på så länge och illustratörer jag tycker om… planerna finns, men inte tiden.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.