Djurläggspelet med roliga bilder av Willy Mayrl

Det här kortspelet är ett favoritspel från min barndom! ”Djur-läggspelet för gamla och unga”, utgivet av förlaget Piatnik och söner i Wien, Österrike. Jag blir fortfarande glad av att spela det på grund av de livliga, färgstarka och fantastiskt detaljerade teckningarna på korten. Spelet är tecknat av illustratören Willy Mayrl, som även gjorde många barnböcker.

Mayrl är verkligen en skicklig tecknare och lyckas få fram stor känsla i djurens karaktärer, fart och fläkt i allt som händer och många små humoristiska, eller ibland smått elaka, detaljer. Jag vet tyvärr inte utgivningsåret, gissar på 40-50-tal. Vet du?

Djur-läggspelet för gamla och unga, Piatnik, Willy Mayer
Illustration av Willy Mayrl
Vintage Piatnik game

Helt klart bygger bilderna på en europeisk tradition av att det är spännande och skojigt för barn med en exotiska blandning av till exempel nordiska tomtar, cirkusfolk och färgade barn… inte helt PK idag, vilket är bra. Men bilderna är väldigt fint gjorda ändå och spelet är kul. Och jag är ett stort fan av förmänskligade djur, det tycker jag är roligt.

Spelbox Piatnik, Wien
Läggspel

”Djur-läggspelet. För gamla och unga. Med 576 roliga kombinationer. No 289. Ferd. Piatnik and Söhne, Wien, Made in Austria”.

På engelska heter spelet ”Tops & Tails” och det finns många olika utgivna versioner samt andra motiv, se t.ex. Boardgamegeek

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.