Filimundus! Bra barnspel!

Ibland kan jag få känslan av barndomens julafton, när man ivrigt väntade på paket. Så är det när det gäller den nya svenska sajten för barnspel www.filimundus.se! Där finns i dagsläget ett antal mobilspel för iPad, iPhone och Android, tänkta för små barn och säkert barnsliga vuxna. Byggda kring de minst sagt kända barnboksfigurerna Pettson och Findus, Kråkan samt Pippi Långstrump!

Men, det jag väntar på är den utlovade stora interaktiva barnvärlden online som jag hört att de jobbar frenetiskt på. Den ska bli riktigt spännande att se!!! Hoppas bara att den blir klar innan Alfred blir för gammal! (Annars får jag väl spela själv…)

online and mobile childrens game

Jag hörde först talas om Filimundus för något år sedan på en träff hos Svenska Tecknare. När grundaren Linus Feldt tillsammans med Pettson och Findus skapare Sven Nordqvist berättade om sina visioner. Vilket drömprojekt! Att samla massor av bra svenska barnboksfigurer i en interaktiv trivsam värld online. Där små barn kan skapa sig en karaktär och vandra omkring och spela massor av välgjorda pedagogiska roliga riktigt bra spel. Anpassade för små barns förmåga och byggda på de välkända omtyckta figurerna. Utan våld och reklam. Åh vad jag önskar att jag också var med och skapade denna värld! Jag tror extra mycket på idén eftersom VD och grafisk kreatör Linus Feldt har gjort så mycket bra under många år på Bajoum/Gammafon, han har mitt fulla förtroende.

Min dröm som nyutbildad var att jobba på Gammafon som animatör… så blev det inte, men jag älskar spel, animation och barnböcker. Detta måste bli en härlig onlinevärld. Och illustratören Sven Nordqvist är jag också en stor beundrare av. En klurig man med bra fantasi. Bakom projektet finns nu också Saltkråkan AB (Astrid Lindgren) och Rabén & Sjögren. Hoppas ännu fler hänger på.

Som mamma till en 5-årig kille som älskar tv-, mobil- och dataspel och gått igenom det mesta som finns på Bolibompas sajt kan jag bara säga: Heja alla på Filimundus, jobba hårt och lycka till med barnvärlden. Väntar ivrigt…

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.