Grattis Barbro Lindgren till ALMA-priset!

I år, 2014, tilldelas ALMA-priset till Barbro Lindgren och det är verkligen välförtjänt! Grattis! När jag var liten läste jag med pirrande mage böckerna om Sparvel och förstås Jättehemligt och de andra böckerna som var så ovanligt nära att jag nästan läste dem i smyg. De kändes verkligen som en hemlis för barn som vuxna inte fick se.

hurra

Med vår egen son har jag upptäckt Loranga, Masarin och Dartanjang, som jag inte var så förtjust i själv som barn. Jag har blivit mer fritänkande i vuxen ålder… Men jag får erkänna att nu är det främst filmversionen vi upplevt, men den är riktigt kul och bra tycker vi, både 6-åring och vuxna. Den vilda bebis är en annan favorit, både som bok och suverän kortfilm.

Överhuvud taget är ju bilderna mycket viktiga och lysande i Barbro Lindgrens böcker. Precis som i Astrid Lindgrens författarskap hör de nära ihop och skapar den där extra magin. Jag kan även rekommendera de nya seriealbumen om Loranga Masarin och Dartanjang med bra teckningar av Sara Olausson.

Congratulation to Barbro Lindgren for winning 2014 Astrid Lindgren Memorial Award, ALMA.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.