Hattenkatten – Barnböcker jag minns 1

Böcker, illustration och animation har alltid varit magiskt för mig. Jag älskar det! Många böcker och bilder från min barndom får mig fortfarande att minnas hur det kändes att se dem då, roligt, spännande, läskigt, mysigt, inspirerande. Jag tänkte dela några av dessa bildminnen med er och börjar med denna fina bok.

Cover of childrens book Hattenkatten


En av mina allra första böcker i livet var ”Hattenkatten” av Torsten Svensson, mitt ex är tryckt i Finland 1969 (jag föddes 1968). En enkel men så fin barnbok. Den där månen är fortfarande modellen för hur jag tycker att en måne ska se ut!

Jag vet att han också gjorde en barnbok som hette ”Puttrik och gubben Knapp”, men tyvärr kan jag inte hitta mer info om honom, vet inte ens om han är svensk.

UPPDATERAT: Men nu vet jag mer! Se kommentarerna nedanför. Tack så mycket!

Dessutom har jag införskaffat hans bok om Puttrik på en loppis.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

5 svar på ”Hattenkatten – Barnböcker jag minns 1”

  1. Now I know more. The illustrator called me the other day to my big surprise! A very nice gentleman in Stockholm, Sweden. When he made the book he was the same age as I am know. And now I read it to my son…
    Torsten Emanuel Svensson has been an illustrator for magazines, advertisement, book covers, childrens books. And changed into free paintings and art for the last years.
    Thank you for your call!

    God fortsättning och ett gott nytt år!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.