Vi och vår jäktiga vardag, av Tibor Gergely

”Vi och vår jäktiga vardag” från 1973 var en av mina käraste favoritböcker när jag var liten. Det är en så mysig barnbok som hos mig skapade mycket tankar och fantasier kring allt som hände på bilderna.

Särskilt sjukhuset var spännande och nästan lite läskigt, för några barn var där ensamma utan sina föräldrar. Bäst var nog varuhuset där man kunde följa trapporna upp och ner för de olika våningarna och allt fint som fanns att köpa.

Barnboken Vi och vår jäktiga vardag, Busy day busy people, 1973

Illustratör och författare är Tibor Gergerly. Jag tycker att han har hittat en så bra balans mellan att stilla ett barns nyfikenhet på hur olika saker verkligen fungerar och att samtidigt underhålla och locka till egna fantasier. Det är lättsamt, roligt, färgglatt och fint, men på en liten yta lyckas han samtidigt trycka in det viktigaste så att man förstår vad de vuxna gör hela dagarna.

Vintage retro barnbok illustrerad av Tibor Gergely 1973

Och inte en enda av sysslar med bloggar, twittrar, instagram, facebook, pinterest, tumblr…! Ändå hade de vuxna fullt upp. Nostalgi!

Vi och vår jäktiga vardag tecknare Tibor Gergely
Tibor-Gergely_Vi-och-var-jaktiga-vardag_childrens-book-cover_vintage-1973
älskad barnbok från 1973 Busy day busy people

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.