Kjell och hans hamster med bilder av Ilon Wikland

Jag blev kontaktad av Sanna från Finland förra veckan, hon hade sett mitt tidigare inlägg om Ilon Wikland. Sanna samlar barnböcker precis som jag och ville se fler bilder från den söta lilla boken ”Kjell och hans hamster”. Så här kommer några bilder!

barnbok-70-tal-nostalgi-retro-ilon-wikland-ulf-schenkmanis-kjell-och-hans-hamster

Skolan har dessutom just börjat för hösten! Första skoldagen är avklarad, puh, det verkar bra! När jag var liten älskade jag den här söta lilla boken om en dag i skolan som blir ovanligt mysig och spännande, när Kjells hamster råkar följa med i skolväskan.

Eftersom jag tyckte så mycket om att rita tyckte jag det var extra intressant att alla skolbarnen fick rita av hamstern. Det hade jag gärna velat göra i skolan också.

kjell-och-hans-hamster-teckning-tecknare-ilon-wikland-illustrator-70th-schenkmanis-writer-little-childrens-book

”Kjell och hans hamster” med text av Ulf Schenkmanis och fina bilder av den fantastiska Ilon Wikland. Min bok är från 1972 och ingår i serien En Minibok. Fler böcker för barn av Ilon Wikland har jag skrivit om här.

Omslag till lilla boke Kjell och hans hamster

Lycka till alla skolbarn som börjar förskoleklass eller ettan idag. Måtte vi vuxna kunna ge er en bra skolgång… det är ju ändå bland det viktigaste som finns om vi ska få en bra framtid tillsammans allihop!!

Bättring ni som styr och ställer över skolans resurser! Mindre klasser! Fler lärare! Fler speciallärare och tidigare stöd till de som behöver det. För allas studielugn i klassrummet.

I sonens klass är de nu 25 elever som trängs i ett litet rum där de ska lära sig de viktiga grunderna i livet, heja fröken, kämpa på! Personligen anser jag att lågstadieklasser borde lagstiftas att max ha 20 elever och att ingen ska få sluta trean utan att kunna skriva, räkna och läsa. Det ska alla barn tryggt kunna förvänta sig att vuxensamhället ser till!

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.