Stina Wirsén får 2012 års BUFF-filmpris för Vem?-filmerna

Grattis till illustratören Stina Wirsén för 2012 års ”Sydsvenskan och BUFF:s stora filmpris” som delades ut i Malmö! Hon fick priset tillsammans med filmregissören Jessica Laurén för ”Vem?”-filmerna. Filmerna baseras på Wirséns böcker för riktigt små barn på cirka 2-4 år. Drama och vänskap i vardagslivet, att tappa bort sig, få ett sår, bli arg, känna avundsjuka. Både vår son och jag älskade Vem?-filmerna när vi såg dem förra året.

Jag har också haft glädjen att lyssna till Stina Wirsén en gång, när hon pratade om sitt arbete som tecknare, vilka tankar hon har om barn och bilder och hur hon bearbetade böckerna för filmversionen.

Vem-film av Stina Wirsén

Jag tycker att Vem?-filmerna är geniala i all sin enkelhet, de är verkligen gjorda för sin unga målgrupp med enkel dialog och roliga karaktärer på en distraktionsfri lugn bakgrund. Hoppas alla små barn får se dem.

BUFF, Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö, har varit verksam i nästan trettio år nu och visar film från Europa och andra delar av världen.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.