Alvaro Tapia – otroligt skicklig tecknare!

Ibland är man några år ”efter”… jag har just upptäckt Alvaro Tapia som är en helt fantastisk tecknare!

Alvaro Tapia illustration boken Svenska folksagor

Det är så roligt att upptäcka superduktiga illustratörer, vare sig de är verksamma nu eller för länge sen. Förra året köpte jag en sagobok på rea därför att jag fullständigt föll för illustrationerna. I boken ”Svenska folksagor” återberättar Birgitta Hellsing gamla sagor om jättar och troll på modern svenska och det tycker jag är jättebra och viktigt inte minst ur kulturhistorisk synvinkel. Men det bästa för mig är Alvaro Tapias fantastiskt fina och fantasifulla teckningar. Hans stil passar klockrent till sagovärlden. Särskilt gillar jag hans ”fornnordiska” symboler och att han ser ut att ha en ganska snabb penna men att bilderna ändå är så detaljerade och realistiska. En mycket skicklig tecknare!

Alvaro Tapia boken Svenska folksagor illustratör

Borde nog skaffa mig ”Jorges Bestiarium” som han illustrerat och annat från rollspelet Drakar och Demoner, fast jag aldrig har spelat ett rollspel. (Där ingår för övrigt fler otroliga illustratörer som jag ännu inte kollat upp).

Den som vill veta mer om Alvaro Tapia kan läsa här. ”Svenska folksagor” ges ut av Bonnier Fakta.

Alvaro Tapia illustrationer bok Svenska folksagor

Och den som vill se fler av hans bilder kan söka på till exempel Trudvang (Drakar & demoner). Alla som har Harry Potter-böckerna hemma har också sett hans bilder, för han har gjort de svenska omslagen som allmänt verkar anses vara de bästa! (För övrigt är jag en av få som varken läst böckerna eller sett filmerna (!), men det ska ske när vår grabb blivit bara lite äldre.)

Svenska folksagor återberättade av Birgitta Hellsing

I år har också en bok kommit ut som heter ”Skräcken i Dunwich och andra berättelser”, där Alvaro och tre andra har tecknat serier utifrån bok-klassiker.

Nu undrar jag bara om han har en namne som också illustrerar eller om han har bytt stil helt de senaste åren, för när jag söker på hans namn får jag upp helt andra typer av bilder? Jag hoppas på många fler drakar, troll, sagor och mytologi för bilderna är suveräna!

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.