Fantastiska teckningar av Mattias Adolfsson

Jag skriver inte så mycket om nutida svenska illustratörer, fast jag har såklart flera favoriter. En absolut favorit är Mattias Adolfsson. Han är en enormt skicklig tecknare och illustratör, med väldigt fin penföring, skuggteknik och skön mild färgsättning. Dessutom är han väldigt rolig på ett klurigt vis.

Teckningarna är ibland närmast maniska med alla detaljer, eller till exempel verktyg fint uppradade som en bersvärjelse och ett försök att få ordning i en tillvaro av miljarder artfakter. Det sympatiserar min hjärna med fullständigt, skenbart enkelt och genialt.

Illustratör Mattias Adolfsson, fantastik
Tecknare Mattias Adolfsson

Mattias Adolfsson jobbar i en stil och teknik som är helt olik min egen och jag kan bara buga mig och beundra hans skicklighet! Tänk om jag också hade klottrat lite mer i mina skolböcker, för det måste vara så han började…

Vill du se mer så har han en jättebra blogg full med teckningar.

Teckning av Mattias Adolfsson

Nu är frågan, var kan jag hitta hans utsålda bok? Och när och var får jag se en utställning med hans teckningar?

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.