Grattis Kurt Ard 90 år!

I tidigare inlägg (1 och 2) har jag skrivit om illustratören och konstnären Kurt Ard och några av hans fantastiska illustrationer för tidningen Allers. I veckan blev jag glatt överraskad när jag fick ett fint mail från en man som heter Ulf Malmroos. Han hade sett mitt inlägg och bifogade en personlig blyertsteckning gjord av Kurt Ard år 2013 och skrev såhär:

”Detta är en av de senaste blyertsteckningarna gjorda av Kurt. Bilden föreställer mig och min sambo. Gjord som ett tack för trevlig kväll tillsammans och en god måltid. Kurt målar inte längre, förstört sin rygg med att sitta böjd över sina målningar. (Men han gör fortfarande mycket blyertsteckningar.) De senaste konstverken han gjort är på galleri i USA, de är mycket populära och fantastiska naturbilder, som inte jag som är fotograf ens hade lyckats framställa med min kamera. De är så fantastiska och detaljerade, så mina kamerapixlar hade inte hängt med.”

Ulf Malmroos berättade även att Kurt Ard nyligen fyllt 90 år! Gratulerar och hipp hurra!!

Jag önskar en Kurt Ard-90-års-jubileumsutställning, i Sverige eller Danmark. Och efter att ha fått detta mail blev jag påmind om att jag fortfarande inte skaffat mig något eget ex av Kurt Ards bok ”Det danske smil”. Den kom inte ut i vanliga bokhandeln och jag har tänkt köpa den på Kunstindustrimuseet/Designmuseum i Köpenhamn så många gånger, men nu hörde jag av mig direkt till Setternissen för att köpa boken online. Slutsåld! Panik, jag vill ju så gärna ha den boken! Som tur är kom jag ihåg att den även funnits hos Teckningsmuseet i Laholm (som jag besökt och givetvis kan rekommendera!). Mailade dit och tack och lov, de hade ett exemplar till mig!

Kurt Ards bok ”Det danske smil” på väg med posten just nu. Puh! Väntar ivrigt.

(PS. För de som undrar har jag naturligtvis bett Ulf om lov innan jag la ut hans fina teckning här och texten han skrev.)

 

This drawing is made by the artist and illustrator Kurt Ard in 2013. It was sent to me by his friend Ulf Malmroos, it is he and his wife that is portraid in the picture. Follow the links above to see illustrations made by Kurt Ard around 1950-60.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

4 svar på ”Grattis Kurt Ard 90 år!”

  1. Hittade just ditt inlägg eftersom Kurt Ard plötsligt ”kom till mig” ikväll vid middagen när min käre sambo och jag började tala om Allers och Barn 312 som min käraste Syster Gittan läste för mig på – 50talet❣️

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.