Konstutställning i London med vackert tecknade och målade blommor

Älskar du också botaniska bilder, blommor målade i akvarell, tecknade växter? Då kan jag verkligen rekommendera den (vanligtvis) årliga utställningen med ”Society of Botanical Artist” i England, som jag besökte förra sommaren.

Susan Christopher-Coulson botanical artist

Jag blev så makalöst förtrollad av alla dessa extremt välgjorda och utsökt vackra konstverk att de ansvariga till slut började titta undrande på mig där jag gick med näsan tätt inpå varje tavla. Därför vill jag gärna dela med mig till er som kanske inte haft chansen att resa dit än.

Billy Showell botanical artist

Men varför skriver jag om detta så här långt efter? Tja, i dessa sorgligt nedstängda tider, med kultur på sparlåga, får man se bakåt och minnas all livsförhöjande kultur man fått uppleva tidigare i livet. Sån ”tur” att jag sällan hinner blogga, därmed har jag en hel hög med ljuva minnen att plocka fram nu istället…

Helen Millar botanical artist

Ett av dessa minnen var denna helt fantastisk utställning för ett drygt år sedan. Ja, det var faktiskt denna som fick mig att äntligen komma iväg på en sån där kvinna-mitt-i-livet-reser-själv-och-njuter-av-kultur! Från morgon till kväll vandrade jag staden runt och besökte muséer, gallerier och diverse vackra platser. Det är lyx!

Botaniska teckningar av Maryna Kyselyova och Yvonne Gemmel
Society of Botanical Artists utställning Plantae 2019

Min plan var att detta skulle bli en årlig tradition, att fara iväg på en rejäl kulturhelg någonstans. För jag tillhör inte dem som redan har farit jorden runt flera varv. Men ja, i år blev det såklart inget med det…

Vi får väl se hur världen ser ut nästa år…

Society of Botanical Artists webbsida finns fler fina bilder, mycket info och bra tips. Det finns även kurser för de som själva vill lära sig att måla blommor. Årets utställning tvingades de, som så många andra, att hålla på distans online.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.