Manga! Stor utställning i London sommaren 2019

Befinner du dig i London denna sommar och älskar Manga, eller är nyfiken på det, så måste du besöka British museum. Där pågår just nu en stor Manga-utställning som beskriver dess historia, stilar, teman, kända karaktärer och illustratörer.

Manga British museum 2019

Jag tyckte det var en väldigt fin utställning som gav en bra överblick, för en sån som mig som inte kan så mycket. Dessutom gillar jag att se original-teckningar gjorda av duktiga tecknare och det fanns det gott om.

Dragonball på Manga-utställning i London 2019
Originalteckning i manga-stil
Olika stilar och teman på Manga-utställningen

En mycket känd manga-skapare, som jag (pinsamt nog) inte kände till, är Inoue Takehito. Hans serie ”Vagabond” ska jag definitivt kolla upp. Så snyggt tecknat!! (se nedan)

Skickligt tecknad manga-bild

Utställningen passar både barn och vuxna. De som kan sin manga-historia och de som aldrig hört talas om det. Här är ytterligare några foton.

Manga på tv och film
Många olika Manga-stilar visas på utställningen i london
Realistiskt tecknad manga
Från Managa-utställningen i London 2019

För övrigt var det mitt första besök på British Museum och det var en rätt mäktig anläggning där gammalt och nytt förenades på ett bra sätt.

British Museum

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.