Vackra flickor, glamour och illustration

Om du gillar nostalgi, vackra glamourflickor och illustration ska du kolla in den bildsamling som finns på ondiraiduveau sajt på Flickr. Det är en samling med väl över hundra berömda illustratörer från 40- och 50-talet.

40-50-talets flick-illustratörer

Personligen kan jag bli lite trött på alla snarlika pin-up-flickor, just det är en kliché med dålig eftersmak i min mun. Men där finns massor med andra typer av bilder, och ingen kan förneka att det var oerhört skickliga illustratörer på den tiden!

Victor Kalin illustration
Borack

Då fanns en växande marknad och efterfrågan på kraftfulla, färggranna illustrationer för alla typer av nya reklam och marknadsföringstillfällen, bokomslag, tjusiga magasin och så vidare. Det gav dåtidens illustratörer massor av arbete och chans att utveckla sin egen stil till fullo. Kanske fick några bra betalt också för allt slit?

Jag har alltid beundrad dessa som riktiga mästare och kan inte begripa hur de kunde vara så tekniskt skickliga! Inspirerande!

flickr ondiraiduveau

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.