Dekorera julgranen på traditionellt vis

Ja jag vet, det är januari nu, men snart är det jul igen! I december har ingen tid att göra pyssel och dekorationer till granen, så varför inte starta den här trista tiden på året istället?

Jag fann nyligen den här otroligt fina boken om julgransprydnader. Om historia, tradition, pysseltips och gör-det-själv instruktioner. Garnänglar, toppstjärnor, vaddtomtar, strutar, girlander, allt finns med. Det känns nästan lite fantastiskt att någon har satt ihop en hel bok om detta. Tack!

Book about Christmas tree decorations in Sweden

Det är både en kulturhistoria om våra julgranstraditioner och en praktisk guide till att göra egna julgransdekorationer. Boken är generöst översållad med fina fotografier från förr och tydliga instruktioner på gamla bortglömda pynt. Om du är en pysselnörd är detta boken för dig!

Boken ”Granna granen. Julgransprydnader från 1870 till 1930. Historik och modeller att göra själv.” är skriven av Maria Flinck, 1998 (Albert Bonniers Förlag).

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.