Hur länge ska man spara gamla älskade tidningar?

Ut med det gamla!! I vårt vardagsrum finns en hög stapel med gamla Cap & Design-tidningar. För mig har de haft ett nästan magiskt värde och jag har släpat med mig dem i flera flyttar. De representerar tiden när jag hade bestämt mig för att satsa på min dröm och jobba med bild, färg, form och typografi.

Cap & Design var som dörren till ett förlovat land, jag sög i mig varje stavelse av designer-porträtt, Photoshop-tutorials och scanner-tester. Vad tyckte expertpanelen, vilket är det bästa typsnittet? Hur gör man bra informationsgrafik? Kommer Flash slå igenom och kommer InDesign slå ut PageMaker?! Svaren på allt det fick jag för sådär femton år sedan och för mig som inte ingick i en släkt av designers eller hade ett stort kompisgäng av kreatörer var detta jätteviktig information. Det här var också delvis innan internet verkligen slagit igenom (i mitt liv) och tagit över allt. Av nostalgiska skäl har tidningshögen fått stå där.

Äldre nummer av Cap & Design

Men nu får det räcka, det är många år sedan jag ens nuddade vid dem, de måste bort! Men är jag typen som bara slänger tidningar? Nej. Så nu har jag hösten och vintern på mig att läsa igenom ALLA nummer en gång till, riva ut allt som fortfarande är intressant och sätta in i en pärm. Sån är jag! Därför är jag heller aldrig sysslolös här i livet…

PS. Nu när jag väl börjat rensa så känns det inte så svårt. Flera nummer är faktiskt inte längre så intressanta! Tur att jag även håller på med samma sak med drygt femton årgångar av tidningen Tecknaren!!

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

1 svar på ”Hur länge ska man spara gamla älskade tidningar?”

  1. ” Men nu får det räcka, det är många år sedan jag ens nuddade vid dem, de måste bort! Men är jag typen som bara slänger tidningar? Nej”
    Haha, underbart! Och skönt att jag inte är värst

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.