Måla fåglar, Vogel malen

Vilken lycka! Jag är ingen fågeltecknare, men jag älskar teckningskonst. När vi var i Hamburg kunde jag därför inte motstå en tjock, fin bok med fåglar tecknade av över 170 olika illustratörer från olika länder. ”Illustration – 100 Wege einen Vogel zu malen” (Hundra sätt att måla en fågel).

…trodde jag, och var jätteglad för det generös bildmaterialet i alla upptänkliga stilar, från streckteckningar och barnbilder, till humor och naturalistiska bilder. Jag blir alltid så glad och inspirerad av att se vad andra tecknare gör, vare sig de jobbar i min stil eller på ett helt annat sätt.

100 wege einen vogel malen

I själva verket visade det sig, när jag kom hem och började använda min gamla skol-tyska, att det var en handledning i yrkeslivet som illustratör i Tyskland! Med kapitel om allt från olika teckningstekniker, till hur man marknadsför sig och överlever rent ekonomiskt. Boken är skriven av Felix Scheinberger, illustratör, professor och engagerad i ”Illustratoren Organisation”.

100 wege einen vogel zu malen book about illustration

Så har du vänner i Tyskland som tycker om att teckna och drömmer om illustratörsyrket kan jag varmt rekommendera denna bok. Och även till dig som gillar fåglar, teckningar, eller både och.

how to paint a bird german book by Felix Scheinberger

Tänk om vi kunde få en lika vacker och påkostad bok i ämnet på svenska!

fågelmålare 100 wege einen vogel
Måla fåglar tysk bok av Felix Scheinberger

Tills dess njuter jag av bilderna och den fina formgivningen av boken, men tyskan orkar jag inte återuppliva ur minnets djup.

100 Wege einen Vogel zu malen by Felix Scheinberger

ISBN 978-3-87439-833-6
Verlag Hermann Schmidt Mainz

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.