Hur är det att arbeta som illustratör?

Älskar du att teckna och skulle vilja veta mer om yrket och hur andra har lyckats göra karriär som illustratörer? Eller gör du kanske redan mindre uppdrag, som jag gör lite nu och då, men älskar att få höra mer om andra illustratörer och artister, de där som har slagit igenom och blivit riktigt kända? Då är det här en bok för dig!

Omslag till boken A life in Illustration

”A life in illustration – The most famous illustrators and their work” av Gestalten (2013) är en stor, tung bok, fullpackad med intressant information. Den består av djupintervjuer med drygt 20 mycket framgångsrika illustratörer och visar på ett bra sätt vilket hårt arbete som krävs för att nå toppen!

"A life in illustration" story about-Olaf Hajek

Talang visst, men sen krävs riktigt mycket affärssinne och en enorm arbetsinsats (och ibland varken socialt liv eller familjeliv) för att nå toppen i världen. Insatsen är så hög att jag inte ens avundas dem! Jag bara beundrar deras stålvilja och styrka att orka genomföra alla uppdrag under tidsbrist, hård ekonomisk press och skyhöga krav från kunderna på bästa tänkbara slutresultat.

A life in illustration, book

Boken är indelad i kapitel som ”Informative Illustration”, ”Commercial Illustration”, ”Illustrated Lettering”, etc. Överhuvud taget ger den en bra översikt över hela branschen och vilka olika typer av kunder och uppdrag man kan stöta på och hur man hanterar allt.

A life in illustration, bok

De flesta namnen i boken var nya för mig, jag brukar inte följa toppskiktet utomlands, men nu måste jag såklart kolla upp dem närmare. Det är alltid jättekul att hitta nya inspirerande kreatörer, eller hur?

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.