Anna Sjons Nilsson ställer ut i Malmö

Just nu pågår en liten utställning med Anna Sjons Nilsson i Formargruppens galleri, nära Lilla Torg i Malmö. Jag har varit förtjust i hennes fantasifullt hantverkade figurer i flera år, men sällan haft chans att se dem på riktigt, så det är riktigt roligt att hon visar upp dem här.

Kvinna av Anna Sjons Nilsson

Anna Sjons Nilsson är utbildad textilkonstnär vid Konstfack och arbetar i Falun, med mycket inspiration från Dalarnas folkkonst. Finast denna gång var absolut damen med håruppsättning av garn. Däremot blev jag tyvärr inte så förtjust i alla pärlhåren, pärlorna blev för dominerande och föll inte mig i smaken. Men inspirerande, roande och lätt oroande var figurerna ändå.

Konsthantverk av Anna Sjons Nilsson

Jag gillar mixen av material, återanvändandet av gamla föremål som gör att de blir som laddade med en (kvinnlig) minnesbank nära knuten till hemslöjdande och ett (andligt) liv i skapande. Fler och andra typer av figurer, mer oroande, samt tavlor med collage och applikationer kan du se på Anna Sjons Nilssons webb. Hon ställer också regelbundet ut hos Konsthantverkarna i Stockholm.

Utställningen pågår till den 24 april 2013, så skynda att titta. Dessutom har Formargruppens kollektiv alltid fantastiskt fint konsthantverk till försäljning i sin butik! Liksom Konsthantverkarna i Stockholm.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.