Inredningstrender med mycket mönster och färg

Nyfiken på nästa års inredningstrender? Det var jag och begav mig till design- och inredningsmässan Formex i Stockholm, som gick av stapeln härom veckan. (Sen blev jag sjuk, därför dröjde detta inlägg längre än jag tänkt).

Framför allt ville jag åka dit därför att det inte bara visas möbler och prylar, utan även riktigt mycket tavlor och kort med tecknade motiv och textilier, brickor och liknande med tecknade mönster. Det är ju alltid bra att inspireras och lära sig av de som har kommit längre och kanske lyckats slå igenom.

En hel dag vandrade jag runt i mässhallarna och samlade inspiration. Här är ett axplock av vad jag fastnade för. Det som jag tycker är så härligt är alla färger och mönster som gäller nu. När jag besökte mässan för tre år sedan var färgskalan fint nedtonad i pastell. Det fanns fortfarande kvar, men nu kommer även starkare kulörer och jag blev särskilt förtjust i den trend som mässan kallade ”Tinted Love”. Rosa och rött i kombination är en gammal favorit för mig.

Helt underbara smycken, för sköra för att användas gissar jag.

Fast egentligen är jag ganska avvaktande till trender. När någon säger åt mig att nu är det gult, runda valv och kontrast mellan smala streck och svulstigare former som gäller blir jag genast misstänksam! Vem har bestämt det? Och varför ska jag lyda detta och börja köpa gula saker helt plötsligt. Jag tycker trendspaning är kul, men det kan också kännas kusligt med trender, hur de sipprar in i varje vrå av våra liv (om vi är av det konsumerande slaget).

Tyvärr har jag inte koll på namnen på alla utställare, men fotot ovan är från Klippans monter och de jättefina keramik-”bladen” här nedanför är skapade av Kristine Thenman. I våras köpte jag ett sånt i present till mig själv, kunde inte motstå det, så för en gångs skull i livet är jag trendriktig!

Får ni chansen så titta närmare på Floristen & fotografens underbara foto-collage, riktigt fint gjorda. Nedan textilier och lampor från Afro Art.

Jag avslutar med dessa supersöta små skålar och muggar. Vill ha!

Mitt inledande foto högst upp visar japanen Keiji Otanis ljuvligt färgade sjalar, som ställdes ut på Formex. Jag var tvungen att gå förbi dem flera gånger, så vackra!

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.