Inspirerande helg i Stockholm

Jag var nyss i Stockholm och passade på att samla nya intryck och inspiration. Tycker särskilt om att gå på alla gallerier kring Hornsgatan.

Grafiska sällskapet hade en bra samlingsutställning med många olika konstnärer, stilar och temperament. Det är alltid roligt, då brukar man hitta nåt man gillar. Ett grafiskt tryck var inte klart utan konstnärinnan visade skissen istället. Den var så stämningsfull och fin att jag blev riktigt nyfiken på vem hon var och hur hennes grafik brukade se ut. Hon heter Christina Ringsberg och jag fick se en hel mapp och tyckte omedelbart väldigt mycket om bilderna.

Konstnär Christina Ringsberg

Visst talar de delvis till en nostalgisk sida hos mig, de påminner om en del barnboksbilder som jag älskade. Men de hade också en så fin ton och känsla och var så enormt detaljerade och välarbetade med en vinglig charm och livsglädje. Dessutom tycker jag om svartvita bilder med så mycket ”färg” i sig! Ja, jag måste nog köpa ett blad så fort jag känner mig rik (…)

Grafiker Christina Ringsberg

Vid Slussen har fantastiska Konsthantverkarna en fin utställningslokal och butik. Där fanns denna charmiga keramikrobot som jag föll handlöst för. Visst är den fin! Skapad av Anna Kåks.

Robot i keramik av Anna Kåks hos Konsthantverkarna

Instängd i Gamla Stan bakom avspärrningarna för prinsessan Madeleines bröllopskortege fann jag en butik med fina trycksaker, gjorda av gruppen HAPPYSthlm. En söt liten duk med fåglar fanns i skyltfönstret, liksom vackra kort och posters. Fin tidstypisk stil på deras illustrationer. De skapar och säljer mycket annat fint också.

Vykort och poster happysthlm

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.