Konstutställning med färgpennor i England

Ibland har man tur och kommer iväg på en ovanligt inspirerande resa. Just så blev förra helgen i London med min vän Malin. Vädret var underbart varmt och vi strosade runt och njöt av allt vi såg. Vi åkte dit särskilt för att se utställningen ”The UKCPS 10th Annual Open International Exhibition”, med konstnärer från UK Coloured Pencil Society. Föreningen firade 10-årsjubileum och utställningen hölls i the Methodist Central Hall Westminster i London, nära Westminster Abbey, 19:e september till 1:a oktober 2011.

Jag har alltid skyhöga förväntningar på liknande tillställningar, vilket ofta gör mig lite lätt besviken efteråt, detta var inget undantag. Främst för att allt hängde så trångt och belysningen inte var något vidare, men också för att det var inte så få verk som jag helt enkelt inte gillade. Det vägdes dock upp av att många andra bilder var helt fantastiska och som helhet var det en väldigt fin utställning som var klart sevärd och gav massor med inspiration.

Motiven var främst djur, växter och porträtt, samt stilleben, byggnader och landskap. Att allt inte höll yppersta kvalitet var dessutom mest en lättnad, det måste inte vara perfekt. Puh!

Roligast var att upptäcka många konstnärer som jag inte kände till innan, jag kommer definitivt följa upp dem på webben. Några av mina favoriter var Ann James Massey (med ett porträtt i gråtoner), Kate Clarke (med en väldigt rolig bild kallad ”Bad hair day”, efter Rockwell), Janie Pirie (med ljuvliga bär), Karen Coulson (en intressant mix med graffiti), Malcolm Cudmore (en ”modern” twist kombinerad med collage).

Några av de bästa djurtecknarna, enligt mig, var Carol Bramley, Sue Clinker, Diana Connor, Karen Coulson, Beverley Courtney och Pamela Preller. Prellers bild av en surikat (ovan i mitten) vann ett av publikpriserna.

Några av de bästa botaniska konstnärerna var Brenda Green, Amber Halsall, Janie Pirie (de två fina bär-bilderna ovan) och Margaret Hall. Dessutom var Ann Swan med, drottningen av botanisk konst (se nedan)! Jag köpte en ny bok av henne som jag hoppas ska ge mig mer kunskaper om hur man tecknar av växter. Det jag uppskattar med hennes bilder är att där även finns en så fin känsla för design och layout, hur växten arrangeras i bilden.

Alla som är intresserade av färgpennor bör besöka föreningen webbsida och hålla utkik efter deras utställningar UKCPS

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.