Metropolis by Light ljusfestival i Malmö

Just nu pågår ljusfestivalen Metropolis by Light i Malmö och jag tycker att det är riktigt bra arrangerat! Det är stämningsfyllt och spännande att gå på vandring i kvällsmörkret i kvarteren runt Malmö Live och Slottsträdgården för att upptäcka alla olika ljuskonstverk och installationer. Många interagerar dessutom med besökarna på diverse olika sätt.

ljusinstallation i Malmö Metropolis by Light 2018
Ljusprojektion natt Malmö

Riktigt maffigt är till exempel ljusspelet på himlen som kan styras av vem som helst med en enkel spak. Rent hypnotiska är de nenonlysande gungorna med sin lockande musik, står man där en stund känns det som en annan värld. Här kan du se min enkla film med gungorna från Metropolis by Light i Malmö
Och att dansa med främlingar i ”byggarnas disco” blir man glad i hjärtat av!

Rosa paraplyer i natten ljusinstallation Malmö ljusfestival
Lysande kläder väsen i parken

Det är över huvud taget väldigt mycket folk ute och vimlar runt varje kväll och det känns så fint. Under vårt mörka vinterhalvår borde vi alltid ha olika ljusaktiviteter där vi kan umgås.

Nattväxter ljuskonstverk i Malmö
Ljuskristaller och lysande kanin i Slottsträdgårdens mörka natt

Skönt med så positiva upplevelser i denna stad, och ett event där unga och gamla blandas helt okomplicerat. Stor tack till de som ligger bakom, både konstnärer och arrangörer.

Röda hjärtan lyser upp allén i Kungsparken Malmö

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.