Mönster på ny-gammalt vis

Mönsterövning

Tack Staden Malmös Hemslöjdsförening för en jättebra och mycket inspirerande kväll igår på Form Design Center! Temat var ”Mönster på ny-gammalt vis” och rörde sig ledigt mellan broderi, teckning, mönsterrapporter, tygtryck, tapeter och fritt skapande.

Efter en inspirerande bildvisning delades vi raskt in i grupper och fick arbeta praktiskt och snabbt på tre olika stationer. En handlade om hur man finner inspiration till mönster i alla vardagsföremål vi har omkring oss (till exempel med färgglada kulor eller knappar). En om att även tänka på mellanrummen i ett mönster eller broderi, kanske till och med lägga mer vikt vid tomrummet än vid det normala huvudmotivet. Och i den tredje fick vi lära oss att göra riktiga mönsterrapporter.

Nu är jag full av glad sprittande mönsterlust. Vill göra fina rapporter för tryck! Ska bara… göra massa annat först…

Övning

I väntan på mönster från mig vill jag tipsa om den oerhört inspirerande mönster-bloggen print & pattern.

Och den lika härliga tygshoppen Spoonflower som säljer tygtryck av alla de slag. Där kan vem som helst lägga upp ett mönster till försäljning!

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.