Per Fhagers spelkorsstygnsbroderier med Nintendo-motiv

Under tiden som jag hade sajten nere för nydesign så var jag  i Stockholm och besökte en kul utställning på Tekniska museet. ”Hjärta spel dataspelskonst”, (eller om den hette ”Ateljé dataspel”?). Hur som helst hade de samlat många unga kreatörer med det gemensamma intresset att de skapade konst utifrån sin kärlek till spelvärlden. Det var ett väldigt blandat gäng, en del gjorde direkta avbildningar av specifika spelscener, andra tog ett mer filosofiskt grepp om spelkulturen och dess attiraljer.

Jag föll för Per Fhagers broderade spelscener från olika Nintendospel. Stora broderier i kraftigt garn och stor nostalgifaktor. Skickligt gjort, roligt och lätt galet.

per-fhager_the-legend-of-zelda-a-link-to-the-past-embroidery
cross-stich_per-fhager_kirby-super-star-broderat-nintendo-detail
blazing-star_per-fhager_tekniska-museet

Just nu har han en utställning i London på Belmacz Gallery och ska snart öppna en soloutställning i Stockholm på Stene Projects. Vill du läsa mer om hans konst finns en intervju här Game Scenes.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.