Society of Graphic Fine Art medlemsutställning i London

Nyligen hemkommen från en resa till London är jag alldeles lycklig av alla utställningar jag hann med att se! Riktigt kultur-nörderi när det är som bäst. Jag ska visa bilder från alla och börjar med den minsta.

Tavlor från The Drawing Society 100 år

På Bankside Gallery, nära Tate Modern, pågår just nu en liten trevlig utställning med ”Society of Graphic Fine Art”. Föreningen firar 100 år i år och är enbart öppen för noggrant invalda, erkänt hantverksskickliga, tecknare! Från början tydligen enbart för de som arbetade i svart-vitt. Som en slags protest mot dåtidens färgexpressionism, om jag förstått det hela rätt. Men senare blev färgteckningar helt okej.

”Nowadays in addition to black and white work and traditional drawing skills, the society encourages the use of colour and non-figurative art. The main criterion of membership, regardless of media discipline, is drawing excellence.” Citat från SGFA även kallat The Drawing Society.

Några tavlor från utställningen med teckningar på Bankside Gallery 2019

Föreningens har enbart ca 140 medlemmar. Dessa visade upp en teckning var på Bankside Gallery i skilda stilar och motiv, men främst naturalistiskt.

Väldigt roligt att se utställningen eftersom jag också tecknar och alltid gillar att jämföra mig… Hittade några favoriter, bl.a. Neil Dixon, Claire Sparks och Dawn Chandler.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.