Går det att gilla country på svenska?

Som så många andra gillar jag Kalle Linds podd Snedtänkt​, perfekt att lyssna på när man sitter och tecknar! Med tankegångar och musik spretande åt alla håll, särskilt åt det bortglömda, knasiga och lätt obskyra.

Som gammal ”kulturvetare” tycker jag det här avsnittet om country på svenska var ovanligt bra. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/984870?programid=4747 Med glimten i ögat säger det en hel del om vår kulturhistoria och oss människor, vi som bor här så långt bort från countryns hemland.

Har jag då börjat uppskatta country på svenska efter att ha lyssnat igenom programmet. Nää, jag är en alldeles för ”ängslig” innerstadsbo för det ;-)

Ska jag vara allvarlig så tycker jag att hans podd rent allmänt är lätt befriande, för den breddar bilden av hur en människa får vara. Det behövs i ett dagsläget när det är sån likriktning och såna oerhörda krav på perfektion, framgång och lycka. Det finns fler sätt att vara människa på. En del aviga sätt är bra, andra kanske inte, men ändå.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.