Konstens syfte är att fylla på det mänskliga i människan!

Kan man älska hantverk, design, konst, formgivning och ägna sig åt att rita teckningar när så många har det så svårt just nu?

Det är svårt dessa dagar att inte bli berörd av allt som händer i Sverige, Europa och världen. Fast tyvärr är ju våldet ständigt närvarande i människans historia (Varför!? Lägg av!!). Det har bara kommit närmare oss just nu.

Jag har varit förskonad hela mitt liv från våld, hot och nöd. Men hur kommer det bli för mitt barn, vilken framtid väntar honom? Har vi kanske börjat gå mot en mörkare framtid? Eller inte? Kommer det att bli fler och större krig, inom en snar framtid? Eller inte? Mer terror, även i trygga landet lagom? Eller inte (jo.. det väntar jag mig tyvärr)?

Frågorna och tankarna mal. Men oron och rädslan måste hållas i schack, bara mörkermakter vinner på att de sprids. Och än så länge har just mitt liv inte alls förändrats eller försämrats. Jag har det oförskämt bra, precis som vanligt! Men däremot finns det många andra som verkligen behöver en hjälpande hand.

Nej, jag tror inte att man behöver skämmas för att man ägnar sig åt konst även i svårare tider. Årets nobelpristagare i litteratur Svetlana Aleksijevitj sa det så otroligt fint i sitt tal under nobelmiddagen. Ungefär såhär:

”Vad förmår konsten (när våldet och barbariet återkommer)? Konstens syfte är att fylla på det mänskliga i människan! Men kulturen rinner så fort av människan och monstret kryper fram. Odjuret blottas. Jag söker alltid kärlekens ord. Hatet räddar oss inte, det gör kärleken. Jag hyser hopp…”

Jag vill också hysa hopp och tro på kärlekens kraft!

Jag fortsätter teckna och hoppas att mina bilder kan skänka lite glädje i orostider.

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.