Vad jobbar du med?!

Vad gör du nu för tiden? Vad jobbar du med?! (”Tecknar du serier?”, är alltid fråga nummer ett. Svar: ”Nä, men mycket annat!”) Ja, det kan man säkert undra, så stillsamt som det varit på denna blogg. Varför då? Jo bland annat för att jag (särskilt under våren) jobbat intensivt med ett helt annat webbprojekt än detta.

Nu för tiden är jag inte längre illustratör på heltid, utan sen två år jobbar jag även halvtid som marknadsassistent på Bastec i Malmö. Och det är riktigt trevligt att vara anställd igen, efter många år som ensamsittande frilansare!!

Dessutom är det roligt att få återvända till ”originalar”-sysslor, för det har egentligen alltid varit mitt drömyrke! I mitt nuvarande arbete ingår att skriva, fotografera och ta fram grafisk form och göra tryckoriginal till broschyrer, rollups, kontorstrycksaker, produktblad, mässmaterial, osv. Jag samlar också ihop fakta skriver ibland företagsnyheter.

Dessutom ansvarar jag för företagswebben och det är den jag ägnat mig helhjärtat åt nu senast, genom att flytta den till WordPress-plattformen, uppdatera innehållet på alla sidor, välja tema och plugins och lära mig hur allt ska funka ihop på bästa sätt och ge allt en ny grafisk form och nya funktioner.

När jag nu börjar få klart företagets webb och har ångan uppe så har jag även börjat se min egen sajt, utseendet har fått en liten tweak och jag ska förbättra en del sidor och innehåll.

Det är roligt att känna att man lär sig nåt nytt varje dag. Jag har jobbat till och från med webb i runt femton år men eftersom den ständigt utvecklas måste man hela tiden hänga med och lära om. Eftersom jag är bild-människa var det lättast på den tiden man gjorde ALLT som bilder och la i stadiga tabeller. Det var också kul med Flash, som sen lika plötsligt var ute igen. Svårast var det alldeles innan WordPress blev stort, för då skulle allt bara kodas mer och mer avancerat och det är inte min grej…

WordPress passar mig bra, särskilt ihop med temat Headway som jag faktiskt älskar! Jag är inte någon avancerad användare, men det är ändå spännande vad mycket man kan åstadkomma. Men det tar tid att sätta sig in i alla plugins för att hitta det rätta och sen ändras de eller buggar eller blir inkompatibla eller behöver kodas om för att passa ens behov… Suck. Tålamod och googlande och inlägg i supportforum är webbkreatörens vardag.

alperna
Semester!

Mellan allt detta ska jag ju teckna också, jag tar ju emot uppdrag både från byråer, förlag och privatpersoner. Och hur andra dessutom hinner med Twitter, Facebook, Instagram, osv är för mig en gåta, men kanske måste jag knäcka den snart.

Att teckna känns faktiskt mer avslappnat nu när jag varvar det med annat, det passar bra att en skiss får ligga till sig några dar ibland innan jag jobbar vidare. Snabba jobb från en dag till en annan kan jag inte längre tacka ja till, men det är inte heller så jag vill jobba. Jag tycker om det mer eftertänksamma. Det är bara inte riktigt så arbetsklimatet ser ut i dagens samhälle…

”Jag är inte bara mamma” men förutom jobb har jag ju också en familj att ta hand om, extra mycket eftersom min man jobbar mycket och ofta är på resande fot. Det är allt tur att vi inte valt att renovera ett hus också, som så många andra… sekelskifteshuset med äppelträdsträdgård får förbli en dröm… Ack!

Ja just ja, och sen ska jag sköta mitt företags bokföring och uppdatera min shop hos Society6 och Displate och helst bygga en egen också (ev framtidsplan) och hålla koll på min presentation på LinkedIn och Illustratörscentrum och nån gång ska jag inviga min nya symaskin som jag knappt hunnit röra, osv osv….

Nä nu går jag och steker plättar. Vi hörs!

PS. Och vad har Alperna med allt detta att göra? Ingenting, men efter att ha åkt slalom igen, efter sådär tjugo års uppehåll, längtar jag bara dit igen. Det hade jag inte väntat mig och nån gång ska man ju vara ledig också!

Lena Svalfors Hedin
Hej, jag som skriver här heter Lena och älskar allt som är kreativt och vackert. Jag är tecknare och säljer mina bilder online. Dagtid arbetar jag med kommunikation i ord och bild, grafisk form, webb och trycksaker.
Lämna gärna en kommentar!

SE ARKIV: 2011–NUTID

FÖLJ MIN BLOGG

follow us in feedly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.