Om mig

Jag heter Lena Svalfors Hedin och älskar kulturhistoria, konsthantverk, design och fina böcker med mycket bilder i. Jag växte upp i Stockholm, men bor numera i Malmö nära havet.

Tidigare frilansade jag som tecknare och tog vitt skilda uppdrag som illustratör i mitt lilla företag. Numera ritar jag enbart efter eget humör, när det ibland finns tid över, och säljer bilder som trycksaker, tavlor och posters. Jag blir lika glad varje gång någon köper något med ett av mina motiv!

På dagtid är jag anställd som marknadsassistent på ett teknikföretag med inriktning på automation. Där ansvarar jag bland annat för webbsajt med shop och medlemssidor, sociala medier, trycksaker, foto, grafisk design, nyheter, mässor och allt annat som hör ett företag till inom marknadsföring och kommunikation.

Jag har fil.kand i konst och historia och är utbildad inom traditionell teckning, datorgrafik och grafisk formgivning. Genom åren har jag samlat på mig erfarenheter av illustration, trycksaksproduktion och originalarbete i InDesign, foto, skrivande, webbdesign, WordPress och HTML, projektledning och mycket annat. Är medlem i Illustratörcentrum.

Foto av Lena med son
Så här unga ser ingen av oss ut längre ;-) Någon dag ska jag förnya dessa foton.

Att teckna för hand

Efter att förr ha arbetat mycket i Illustrator och Photoshop fick jag en väldig längtan tillbaka till ursprunget och känslan i det handtecknade. Noggranna blyerts- och tuschteckningar, fast ofta med färgpålägg i Photoshop, är numera mitt signum.

Jag älskar att teckna ”realistiskt” och långsamt, petigt noggrant. Är en stor beundrare av forna tiders fantastiska illustratörer. Om det kan du läsa mer i min blogg!

Det här är jag

Jag är en nyfiken hantverkarsjäl, allt kreativt skapande roar mig. Både att göra själv och att njuta av vad andra har gjort. Jag tycker om det som är vackert och välgjort och hoppas att det ska inspirera dig också. Barnboksillustrationer, konsthantverk, grafisk formgivning, medeltida kyrkmålningar, mönster, kulturhistoria, street art, djur och natur och mycket mer samsas i mitt huvud och i min blogg.

På fritiden fyndar jag gärna gamla barnböcker på loppis. Tycker om att besöka gallerier och muséer. Njuter av skönheten i främmande städer, parker, gamla slott, kyrkor och kyrkogårdar. Läser gärna om grafisk form och illustration, eller faktaböcker om mänskligheten. Promenerar och fotograferar. Ibland syr jag något.

Under några år blev det också mycket barnkultur med vår son, vilket jag verkligen älskar. Mer dockteater åt folket!

Längtar alltid till havet, ängen, ekbacken, skogen… men trivs med livet i stan!

Min älskade familj

Min man Andreas är en skicklig loppisfyndare och kopplar av med gamla LP-skivor och synthar, när han inte ägnar all sin uppmärksamhet åt UX Design på Tactel. Vår son går i högstadiet och gillar spel och anime (så dessa foton börjar bli väldigt gamla… han är nu längst av oss alla!). Alla tre gillar att fotografera, cykla, fika, se tecknad film från Studio Ghibli och spela spel. En fridfull katt ingår också i familjen.

Jag är uppväxt i Stockholm och bodde sen flera år i Linköping som student inom humaniora. Nu är det Malmö som gäller sen ca tjugo år tillbaka!

Foto av Andreas och vår grabb
Malmövinter för många år sedan, sonen är nu längre än sin far!

Läs mer om jobb och utbildning!