Om mig

Om mig

Jag heter Lena Svalfors Hedin och bor i Slottsstaden nära havet i Malmö. Jag frilansar som tecknare vid sidan av en halvtidsanställning som marknadsassistent. Håller på att ändra inriktning, från att ta uppdrag som illustratör, till att enbart teckna efter eget humör och sälja bilder online.

Jag har fil.kand i konst och historia och är utbildad inom teckning och datorgrafik. Genom åren har jag samlat på mig erfarenheter av illustration, grafisk formgivning, webbdesign, skrivande, foto, projektledning och mycket annat. Är medlem i Illustratörcentrum.

Gift sen drygt tio år med Andreas Hedin. Vi har en älskad grabb som heter Alfred.

Foto av Lena med son

Att teckna för hand

Efter några år med mycket arbete i Illustrator och Photoshop har jag fått en väldig längtan tillbaka till ursprunget och känslan i det handtecknade. Noggranna blyerts- och tuschteckningar, ofta med färgpålägg i Photoshop, är numera mitt signum.

Jag älskar att teckna ”realistiskt” och långsamt, petigt noggrannt. Är en stor beundrare av forna tiders fantastiska illustratörer. Om det kan du läsa mer i min blogg!

Det här är jag

Jag är en nyfiken hantverkarsjäl, allt kreativt skapande roar mig. Både att göra själv och att njuta av vad andra har gjort. Jag tycker om det som är vackert och välgjort och hoppas att det ska inspirera dig också. Barnboksillustrationer, konsthantverk, grafisk formgivning, medeltida kyrkomålningar, mönster, kulturhistoria, street art, djur och natur och mycket mer samsas i min blogg.

På fritiden fyndar jag gärna gamla barnböcker på loppis. Tycker om att besöka gallerier och muséer. Njuter av skönheten i främmande städer, parker, gamla slott, kyrkor och kyrkogårdar. Läser böcker och tidskrifter om grafisk form och illustration. Promenerar och fotograferar. Ibland syr jag något.

Nu för tiden blir det också mycket barnkultur, vilket jag verkligen älskar. Mer dockteater åt folket!

Längtar alltid till havet, ängen, ekbacken, skogen… men trivs med livet i stan!

Min älskade familj

Vår son Alfred är tio år. Precis som sina föräldrar gillar han att fotografera, cykla, baka kakor, se tecknad film och spela spel. Min man Andreas Hedin är en skicklig loppisfyndare och kopplar av med gamla synthar, när han inte ägnar all sin uppmärksamhet åt jobbet som UX Design Lead på Tactel. En vänlig katt ingår också i familjen.

Jag är uppväxt i Stockholm, men bodde även flera år i Linköping som student. Nu är det Malmö som gäller sen snart tjugo år tillbaka!

Foto av Andreas och vår grabb

Läs mer om jobb och utbildning!